Wordt verloskundige vergoed?
Ja, verloskundige wordt vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Dat geldt voor alle zorgverzekeraars. Zorg van de verloskundige zit in het basispakket.
- Vergoed: 100%
- Zelf betalen: 0%
Vergoeding van verloskundige per zorgverzekeraar
| Zorgverzekeraar | Vergoeding |
|---|---|
| a.s.r. | Vergoed |
| Anderzorg | Vergoed |
| CZ | Vergoed |
| Ditzo | Vergoed |
| DSW | Vergoed |
| Eno | Vergoed |
| FBTO | Vergoed |
| Interpolis | Vergoed |
| IZZ | Vergoed |
| Menzis | Vergoed |
| Nationale-Nederlanden | Vergoed |
| OHRA | Vergoed |
| ONVZ | Vergoed |
| Univé | Vergoed |
| VGZ | Vergoed |
| Zilveren Kruis | Vergoed |
| Zorg en Zekerheid | Vergoed |
Wat zegt de regelgeving?
1 Geneeskundige zorg omvat zorg zoals huisartsen, medisch-specialisten, klinisch-psychologen en verloskundigen die plegen te bieden, met uitzondering van de zorg zoals tandarts-specialisten die plegen te bieden, alsmede paramedische zorg als bedoeld in artikel 2.6, met dien verstande dat: a. de zorg niet omvat: 1°. het vaccineren ten behoeve van grieppreventie, 2°. de eerste dan wel vierde of volgende in-vitrofertilisatiepoging per te realiseren zwangerschap; b. behandeling van plastisch-chirurgische aard slechts onder de zorg valt indien die strekt tot correctie van: 1°. afwijkingen in het uiterlijk die gepaard gaan met aantoonbare lichamelijke functiestoornissen; 2°. verminkingen die het …
Eigen risico
Vergoeding uit het basispakket valt onder het verplichte eigen risico van €385 per jaar (2026). Voor sommige zorg, zoals de huisarts, geldt het eigen risico niet.
Bijgewerkt op 6 November 2026. Bron: raadpleeg de bron.
Andere behandelingen in Huisarts en specialist
- Ambulancevervoer
- Griepprik
- Huisarts
- Kraamzorg
- Medisch specialist
- Plastische chirurgie
- Psycholoog
- Ziekenhuisopname
- Ziekenvervoer (taxi of eigen auto)
De informatie op Zorgvergoed.nl is algemeen en geen persoonlijk advies. Wat je krijgt vergoed hangt af van je polis, je eigen risico en de voorwaarden van je verzekeraar. Controleer dit altijd in je polisvoorwaarden of bij je verzekeraar.